Πληροφορίες   22696000   info@dalitheater.org.cy

ΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ

Ο περιβάλλων χώρος: Ο χώρος που περιβάλλει το κυρίως κτίσμα του Αμφιθεάτρου που θα διακοσμείται με έργα τέχνης έχει διαμορφωθεί για να φιλοξενεί εκθέσεις κι άλλες εκδηλώσεις. Στον εξωτερικό χώρο συμπεριλαμ-βάνεται παιδότοπος εξοπλισμένος με παιγνίδια και δάπεδο ασφαλείας.

Η ανέγερση του Δημοτικού Αμφιθεάτρου Ιδαλίου ολοκληρώθηκε τέλος του 2015.

Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Κυπριακή Δημοκρατία και το Δήμο Ιδαλίου.

Η μελέτη και ο σχεδιασμός του αμφιθεάτρου έγινε με σεβασμό πpos τη μορφολογία, το χαρακτήρα του χώρου και τις ανάγκες των δημοτών.

Στο έργο εφαρμόστηκε ένα κράμα από παραδοσιακά και μοντέρνα διαχρονικά υλικά, τα οποία διασφαλίζουν τη διατήρηση της ποιότητας του κτίσματος στο χρόνο απαιτώντας όσο το δυνατό λιγότερη συντήρηση.

Στα δομικά υλικά συμπεριλαμβάνονται η παραδοσιακή πέτρα, το ξύλο το μέταλλο, τα τοπικά υλικά, φυσικά στοιχεία, νερό και κυπριακά φυτά.

Επιπρόσθετα, από το κτίσμα του Αμφιθεάτρου διαμορφώθηκαν κι άλλοι υπαίθριοι χώροι για χρήση, είτε ανεξάρτητα είτε σε συνδυασμό με εκδηλώσει που θα λαμβάνουν χώρα στο μεγάλο Αμφιθέατρο προσθέτοντας στην πολλαπλότητα των πιθανών χρήσεων του συγκροτήματος.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε και στους χώρους εξωτερικά από την περίμετρο του πάρκου με δημιουργία μικρού πάρκου στην πλευρά του πεζοδρομίου κατά μήκος της δυτικής πλευράς ενσωματώνοντας το έργο στο δημόσιο χώρο του Δήμου.

Το Έργο θα μπορεί να φιλοξενεί:

• Θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις

• Συναυλίες

• Κινηματογραφικές προβολές

• Οπτικοακουστικές παραστάσεις

• Φιλολογικές εκδηλώσεις

• Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις / παραστάσεις

• Σχολικές εκδηλώσεις

• Εκδηλώσεις από οργανωμένες πολιτιστικές ομάδες και ομίλους

• Αθλητικές επιδείξεις όπως αγώνες πυγμαχίας, άρση βαρών κλπ.

• Εκθέσεις κλπ

Είναι χωρητικότητας 1060 καθήμενων θεατών. Η σκηνή είναι διαμέτρου 18 μ. και στο βάθος κατασκευάστηκε ψηλό τοίχωμα με επιφάνεια για προβολές. Είναι εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας οπτικοακουστικά συστήματα και εγκαταστάσεις θεατρικού φωτισμού για την εφαρμογή των οποίων δημιουργήθηκαν ειδικά δωμάτια ελέγχου στην είσοδο στον χώρο των κερκίδων, όπου υπάρχει επίσης ο χώρος έκδοσης εισιτηρίων και ελέγχου πρόσβασης και δωμάτιο κινηματογραφικών προβολών.

Στον ίδιο χώρο συμπεριλαμβάνεται ένα μικρό αμφιθέατρο, το «Μικρό Θέατρο», που θα μπορούσε να φιλοξενήσει εναλλακτικές εκδηλώσει μικρού μεγέθους.

Στο κτίσμα του Αμφιθεάτρου κάτω από το επίπεδο των κερκίδων συμπεριλαμβάνονται πολλαπλοί και άνετοι κλειστοί χώροι υψηλών προδιαγραφών για χρήση από τους συντελεστές των παραστάσεων / εκδηλώσεων.

Περιλαμβάνονται σαλόνια αναμονής και ξεκούρασns, 2 μεγάλα πολυτελή ατομικά καμαρίνια για τους κυρίως συντελεστές της εκάστοτε εκδήλωσης, 2 καμαρίνια 4 ατόμων το καθένα και 2 ομαδικά καμαρίνια.

Όλα τα καμαρίνια είναι ευρύχωρα, επιπλωμένα και κατάλληλα εξοπλισμένα και το καθένα διαθέτει ανεξάρτητους χώρους υγιεινής.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και μάθετε τις νέες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο Ιδαλίου.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα-Παρασκευή: 07:30-15:00
Τηλέφωνο: 22696000
Φαξ: 22696016
Ιστοσελίδα: http://dalitheater.org.cy
Email: info@dalitheater.org.cy

ΝΕΑ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ