Πληροφορίες   22696000   info@dalitheater.org.cy

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Χαιρετισμός Δημάρχου Ιδαλίου

Η ανέγερση του Δημοτικού Αμφιθεάτρου Ιδαλίου ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2016.

Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Δήμο Ιδαλίου.

Η μελέτη και ο σχεδιασμός του αμφιθεάτρου έγινε με σεβασμό προς την μορφολογία, τον χαρακτήρα του χώρου (βρίσκεται στις παρυφές του Αρχαίου Ιδαλίου) και τις ανάγκες των πολιτών.

Επιπρόσθετα από το κτίσμα του Αμφιθεάτρου διαμορφώθηκαν κι άλλοι υπαίθριοι χώροι για χρήση, είτε ανεξάρτητα είτε σε συνδυασμό με εκδηλώσεις προσθέτοντας στην πολλαπλότητα των πιθανών χρήσεων του συγκροτήματος.

Το κυρίως Αμφιθέατρο είναι χωρητικότητας 1060 καθήμενων θεατών. Η σκηνή είναι διαμέτρου 18μ. και στο βάθος κατασκευάστηκε ψήλο τοίχωμα με επιφάνεια για προβολές. Είναι εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας οπτικοακουστικά συστήματα και εγκαταστάσεις θεατρικού φωτισμού.

Κάτω από το επίπεδο των κερκίδων συμπεριλαμβάνονται πολλαπλοί και άνετοι κλειστοί χώροι υψηλών προδιαγραφών για χρήση από τους συντελεστές των παραστάσεων.

Εκφράζουμε τη μεγάλη μας ικανοποίηση γιατί μετά από πολύχρονες προσπάθειες, σκληρή εργασία και εντατικές πρωτοβουλίες ο Δήμος μας κατάφερε να δώσει σάρκα και οστά σε ένα όραμα το οποίο αφορά την αναβάθμιση των πολιτιστικών υποδομών του Δήμου μας αλλά και ολόκληρης της Κύπρου.

Λεόντιος Καλλένος
Δήμαρχος Ιδαλίου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και μάθετε τις νέες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο Ιδαλίου.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα-Παρασκευή: 07:30-15:00
Τηλέφωνο: 22696000
Φαξ: 22696016
Ιστοσελίδα: http://dalitheater.org.cy
Email: info@dalitheater.org.cy

ΝΕΑ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ